Maak kennis met Jorik Heins, oprichter van XD Business

Energie krijg je van dingen waar je blij van wordt. Dingen die jou een grote XD op je gezicht geven. De dingen die mij en hopelijk jou zo’n grijns geven, daarover gaat XD business. 


  • Vreugde en energie in je werk
  • Inspiratie van andere ondernemers 
  • De ultime gedrevenheid die passie los maakt. 

In 2005 ben ik mn eigen bedrijf gestart. Toen als student van 21 wilde ik doen wat ik leuk vond, wat ik goed kon, en waarmee ik ook nog eens geld verdiende. Ik ging er vanaf mn eerste factuur vanuit dat de belastingdienst ooit nog met een onvoorstelbare heffing zou komen, dus ik bleef leven als student. Eigenlijk wist ik niet hoeveel ik verdiende. Dat maakte niet veel uit, want geld verdienen was meer bijzaak dan doel. 

Sindsdien is mn bedrijf gegroeid. En zodra je verantwoordelijk wordt voor zowel de betaling van je eigen hypotheek, maar ook die van het personeel wat inmiddels voor je werkt, dat kan je niet meer bij iedere factuur denken: “mooi bedrag, ik zie wel hoeveel ik er uiteindelijk aan over houd”. 

De maandelijkse uitgaven en inkomsten die je nodig hebt om kiet te spelen gaan dan misschien wel je werkplezier vergallen. De focus gaat van vreugde naar finance. Want kwijt raken wat je hebt opgebouwd is de grootste nachtmerrie. Zo gold dat voor mij wel. 

Na jaren verlies je de XD op je gezicht. Nadat ik in heel 2012 welgeteld 0 klanten via new business had binnen gehaald werd het me aan het eind van het jaar duidelijk waarom ik me uitgeblust voelde. Ik was blij met mn vaste klanten die mn bedrijf zelfs nog winstgevend hielden, maar de energie uit 2005 was weg. 

In 2020 kwam de omkeer. Ja, inderdaad, 8 jaar doorzetten later. Ik wilde weer meer een XD op mn gezicht. Een plan voor XD business was geboren. En zie hier. Het platform wat draait om die XD. De smiley XD is een stralende glimlach. Exact hetgeen waar ik met XD business voor wil staan.