Doe jij genoeg voor geluk?

do more of what makes you happy

De vraag van 2020 is toch wel “hoe word ik gelukkig?” Maar hoe doe je dat? Soms helpt het om jezelf de vraag te stellen of jij wel doet wat je gelukkig maakt. Natuurlijk zijn er allerlei verplichtingen, maar op de (vele) momenten dat jij KAN kiezen…. doe jij dan wat jou gelukkig maakt?

Als jij een half uur hebt rondgehangen op Facebook, Instagram of Linkedin. Ben je daar dan ‘happy’ van geworden. Dat dacht je lichaam wel toen je eraan begon. Maar het resultaat is vaak anders.

Waarvan word jij gelukkig?

De vraag stellen is niet genoeg. Doen is het antwoord. Het bordje wat ik heb laten drukken begint niet voor niets met het werkwoord “DO”. Gelukkig doen klinkt misschien als ‘doen alsof’. Maar ook aan geluk moet je werken. Je wordt gelukkig door te doen. En doen kan dan ook zijn een wandeling maken, je oude vakantiefoto’s bekijken of op visite bij je beste vriend.

Van niks doen, hangen, roepen dat je lamlendig bent… daarvan wordt je niet blij. Dus Doe!

Bijvoorbeeld ook zo’n bordje laten drukken waarmee je jezelf elke dag herinnert om vooral te doen wat jou gelukkig maakt. En dat zijn vaker de kleine dingen, dus das elke dag goed te doen!