Creatief met een lege agenda

Lummelen! Dat blijkt het beste voor creatieve ideeën. Een wandeling maken, niet teveel op je todo-lijstje. Allemaal ingrediënten die jou creatief maken. Natuurlijk kan je in dikke paniek raken als je opdrachten opdrogen of je hele bedrijf stil komt te liggen. Maar die paniek helpt je nu niet. Er komt geen roofdier aan waarvoor je in paniek weg moet rennen. De paniek verlamt jou in je sterkste kracht. Je krachtigste manier om na, of zelfs tijdens, een crisis op de bloeien: Jouw creativiteit!

Creativiteit ontstaat eigenlijk alleen in situatie van beperkingen. Als je alle middelen en tijd heb, hoef je namelijk niet creatief te zijn, dan is er een weg van de minste weerstand. Rechtdoor is dan de route. Waarom zou je dan creatief doen.

Geprikkeld door obstakels

Onze creativiteit wordt geprikkelt door obstakels. Hoe kan je er omheen, er over, of er dwars doorheen? Docenten in creatieve vakken geven hun studenten daarom bewust beperkingen mee. Juist om hen te prikkelen.

“Als je beperkingen tegenkomt, dan is dat een kans.
Een kans om je creativiteit eens lekker te kietelen.”

Maak jij je zorgen? Zie je de toekomst negatief in?

Stop daar mee!
Dat is makkelijk gezegd, maar heel belangrijk.

Bepaal wat jij gaat DOEN. Maak je niet gek, lummel een beetje en je zal zien dat de creatieve oplossingen sneller komen dan je denkt.

(bijna) alles wat jou blij maakt, komt voort uit creativiteit!

De wereld staat op z’n kop!
De ideale situatie om creatief mee om te gaan.